Ново от Dynaphos – Samyang AF 14mm f2.8 Canon EF

Както бе обещано след изтеклата информация, Samyang дебютира с първия си обектив с автофокус за Canon EF mount: Samyang AF 14mm F2.8 EF се присъединява към останалите обективи Samyang / Rokinon AF, които са направени за Sony FE монтиране до сега. Оптичната формула на новата леща се състои от 15 елемента на лещите в 10 групи, включващи 2 асферични елемента, 4 елемента с висока рефракция и 1 елемент с изключително ниска дисперсия, за да се осигури възможно най-доброто качество на изображението „от центъра до ъгъла на широкия 116.6 °. “ Обективът също е много лек, с тегло 485 грама (без капачето на обектива), в сравнение с 14-милиметровия F2.8L II IS USM на Canon, който е почти 650 грама. Ето как Samyang описва новия си обектив:

– Този първи AF обектив за автоматично фокусиране от Samyang обхваща универсалната оптична технология на марката, особено в широкоъгълната категория обективи. От общо 15 лещи в 10 групи, са избрани 7 специални оптични лещи при производството на този обектив, за да се постигне максимално качество на изображението. Използването на 2 асферични лещи, 4 високочувствителни лещи и 1 изключително ниска дисперсна леща минимизира изкривяването и различните аберации, като същевременно се произвежда кристално чиста разделителна способност. Изключително равномерното качество на изображението от центъра до ъгъла на широкия ъгъл на видимост 116,6 градуса се вижда ясно на неговата MTF диаграма.

Автофокусен обектив за Canon EF. Покрива пълноразмерен (full frame) сензор. Голямата светлосила (f2.8) го прави изключително полезен при ниска осветеност или когато се търси плитка дълбочина на рязкост. Базиран на над 40 годишния опит и познания по оптика на Samyang, дизайна включва 2 асферични лещи и се състои от 15 оптични елемента в 10 групи и по този начин редуцира аберациите и ненужното дисперсия, постигайки висока резделителна способност от центъра до краищата на изображението. Samyang са вложили целият си опит от ръчнофокусните широкоъгълни обективи и са го претворили в този автофокусен обектив, давайки възможност на фотографите да се насладят на един прайм обектив с изключително качество на оптиката и бърз автофокус.  В допълнение, обектива тежи само 485гр., което е супер, когато става въпрос за пренасянето му.
Дизайна е оптимизиран и макс. диаметър е 90.5mm, но запазва компактни размери, а металният корпус с вътрешно фокусиране (internal focus system) гарантира дълговечност на обектива.
Обектива е защитен от въздействия на околната среда (Weather Sealing).

Samyang представи AF 14mm F2.8 EF, първия си обектив за автофокус за Canon

Samyang представи AF 14mm F2.8 EF, първия си обектив за автофокус за Canon

 

Източник: Dpreview

Техническа спецификация

Автофокус: Да, IF
Байонет: Canon EF
Брой ламели: 7
Зрителен ъгъл: 116.6° при 35mm и 92.8° при APS-C
Максимално затворена бленда: f/22
Максимално отворена бленда: f/2.8
Максимално увеличение: 0.15
Минимално фокусно разстояние: 0.2 м
Оптична схема: 15 елемента в 10 групи(2 асферични елемента)
Покрива сензор: 35mm(Full frame)
Предназначение на обектива: Фото обектив
Размери на обектива (Диаметър х Дължина) : 90.5 x 95.6 мм
Сенник: Вграден
Стабилизация: Не
Тип обектив според фокусно разстояние: Твърд, Автофокусен твърд обектив
Фокусно разстояние: 14mm

Очаквайте скоро от: Dynaphos България

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.