Видео маркетинг идеи: 8 начина за популяризиране на видео съдържание

Видео маркетинг идеи: 8 начина за популяризиране на видео съдържание

Социална медия
Създаването на красив бизнес видео изисква талант, време и ресурси. Независимо дали произвеждате видеоклип вътрешно или с външен екип, процесът може да бъде скъп и отнема много време. Най-големият проблем е, че след като кръвта, потта и сълзите произвеждат феноменален краен продукт, голяма част от пъзела често се пренебрегва … стратегията за насърчаване.

Може би сте се справили наистина страхотно в популяризирането на съдържанието на блога си – но маркетингът на видеосъдържанието е съвсем друго животно :). Но ние знаем, че видео съдържанието резонира невероятно добре с публиката. Само включването на един видеоклип на целевата Ви страница може да увеличи реализациите Ви с 80%! Така че, времето си струва, но трябва да отделите време, за да накарате хората да намират, пускат и да гледат видеото ви.

Видео маркетинг
Ето и 8-те съвета за видео маркетинг, за да покажете клиповете си така, че да знаете, че усилията за създаване на красив продукт не са пропилени.

Видео реклама / маркетинг Studio Plovdiv

1: Оптимизирайте миниатюрата на видеото с усмивка

Миниизображението на видеоклипа е най-важният компонент, който кара посетителя да пуска или да не пуска видеоклипа ви. Реалността е, че ние преценяваме книгите по техните корици, поради което трябва да обличате видеоклипа си по този повод, като му придадете завладяващ, достоен за гледане миниатюрен образ.

Най-добрият начин да се гарантира, че хората ще възпроизвеждат видеоклипа ви е чрез използване на образ на усмихнато лице, което прави пряк контакт с очите. Защо? Хората се отнасят към други хора. Бихте ли предпочели да отворите книга с куп скучен текст на корицата или с изображение на Лице, който се усмихва на камерата? Последното е по-убедително и същата теория важи и за видеоизображенията.

„Усмивката е външното проявление на щастието и служи да ни свърже с другите“, казва д-р Адриан Фулърам, и организационен и приложен психолог.

Затова направете усмивка на миниатюрата на видеоклипа си и вероятно ще се радвате много по-голям брой гледания.

Маркетингови миниатюри на видеоклипове

2: Пуснете видео кампания във Facebook или Twitter

Какъв по-добър начин да привлечете хората към видеото си, отколкото да предложите нещо безплатно? Най-доброто място за това е в социалните мрежи, където хората са по-склонни да споделят и разпространяват вашата безплатна оферта, като от своя страна води повече хора към целевата Ви страница и в крайна сметка карат повече хора да пускат видеоклипа ви.

Маркетинг на социални медии
След като кликнете върху тази оферта за безплатно представяне, аз съм насочена към хубава целева страница с видеоклип, в който се обяснява услугата, която предлагат.

видео маркетинг в социалните медии

studio plovdivh
Маркетинг на социални медии

3: Добавяне на бутони за споделяне към видеоплейъра

Всички сме наясно колко мощни са социалните медии. Всъщност вие вероятно започвате и завършвате деня си на SnapChat, Instagram, Facebook или Twitter. Може да е тъжно, но е вярно, поради което трябва да сте сигурни, че видеоклипът ви може лесно да бъде споделен на тези платформи.

Видео маркетинг план
промоционални маркетингови видеоклипове

4: Съсредочете вашите усилия за маркетинг по мейл

Видео и електронна поща са съвпадение, направено в маркетинг пространството. Добавянето на думата „видео“ в линията на тема на електронната поща увеличава честотата на кликване с 65% .
Добавянето на миниизображение на видеоклип в имейла също увеличава ангажираността на този имейл

5: Сложете малко пари зад налагането на видеото си в социални мрежи

Голяма част от съветите досега са удобни за портфейла, но сега е време да заложите малко пари зад вашата маркетингова стратегия.

Всъщност няма да ви струва ръка и крак, за да популяризирате видеоклипа си на платформи като Facebook и Twitter, а ако обръщате внимание на аудиторията и настройките на кампанията, можете да стартирате много успешна промоционална кампания и да насочите подходящите хора към съдържанието си. , давайки възхитителна възвръщаемост на инвестициите. Вижте това ръководство, за да стартирате първата си видео кампания във Facebook.

6: Възпроизвеждане на видео на събитие

Всички сме седяли през тъпи речи в индустриални събития, където прекарваме цялото време или втренчено в пространството, прелиствайки нашите емисии в Instagram, или безнадеждно се опитваме да държим очите си отворени. Но няма нищо по-лошо от това да си на другия край. Ако забелязвате, че вашата аудитория кима от нервите ви, вероятно ще стигнете до съвсем нов връх. Чудесен начин да се преборим с това е като пуснем видео!

Видеото не само ви дава почивка от представянето, но и дава на аудиторията почивка от слушане на вас.

7: Прикрепете видеоклипа си към върха на вашия Twitter канал

Чрез закрепване на до най-горната част на вашето лична или фирмена емисия в Twitter, гарантирате, че вашата публикация не се губи в новите туитове, които последователно публикувате. Той също така ще доведе до още по-голяма ангажираност.

https://twitter.com/StudioPlovdiv

8: Споделете видеоклипа си в онлайн общности

Независимо дали става въпрос за чат в Twitter, група LinkedIn, Reddit или популярна онлайн общност, трябва да се ангажирате активно и да разпространявате видеосъдържанието си, когато е уместно.

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.