Сватбен фотограф / видео оператор VS снимките с мобилни телефони

В днешни времена използваме нашият мобилен телефон за абсолютно всичко. Освен за разговори го използваме за мобилен офис, фотоапарат, радио, мп3 плеър, телевизор и тнт, но нито от едно от изброените приложения на мобилния телефон не изместват истинското кино, истинския офис с големи и меки столове, истинския голям 42″ дисплей и истинския направен за професионална употреба фотоапарат.

Понеже сме екип от сватбени фотографи и видео оператори, и сме насочени главно в снимането на сватбени тържества тази статия “ / видео оператор срещу снимките с мобилни телефони“ ще Ви опиша с веселите карикатури предоставени ни от нашия приятел карикатуриста Ириен Трендафилов.

До тук добре. Сватбеният фотограф / видео оператор вече е направил настройки и композира своят кадър.

През годините сме снимали доста сватбени събития и сме нагледали на гости с телефони, които буквално провалят самата сватба с отделяне на повече внимание на телефоните си и живота си в социалните мрежи от колкото на самите младоженци, които са ги поканили на тяхната сватба. Първите публикували снимков и видео материал са именно тези пристрастени към мобилно творчество гости. Виждали сме как гост излиза на дансинга и снима „лайф“ по време на свещения за нас и младоженците „Първи танц“, далечен роднина застава пред камерата и започва да моделира младоженците в най-изтънчените за него пози. Забелязали сме, че точно тези хора се „развихрят“ най-много в самия ресторант или комплекс, когато започват ритуали, като „Първи сватбен танц“, „Жартиер“, „Букет“.

Тук вече снимките направени от тези изключително важни за нас устройства заминават за социална мрежа „X“.

Наемате сватбен фотограф / видео оператор за вашата сватба, точно за да заснемат вас влюбените. Представете си страхотен нежен момент, танцувате с любимата си, прегърнали сте я нежно и тя вас, влюбени погледи, и на заден план се вижда чичо Гого с скьпоценния си телефон с включена светлина и до него е дама с още едно такова бижу, само че с две светлини :). Как Ви се струва? Романтично?

Резултатът. Там някъде зад мобилните бижута е и самия букет 🙂

От 2018 екипа на Студио Пловдив (сватбен фотограф / видео оператор) съветваме нашите клиенти да помолят своите гости, да не снимат и присъстват на най-милите им и най-нежни кадри. Знак на уважение показваме, когато не се бутаме с телефоните на неповторимите младоженски мигове. Нека наблюдаваме тези моменти отстрани и им се насладим напълно. Все пак наели сме сватбен фотограф, видео оператор, DJ, сватбена агенция, ресторант, нека ги оставим да свършат работата, за която са наети.

Перфектната сватба ще е на тази, на която телефоните ще се ползват единствено за обаждания за „TAXI“ на края на вечерта, на които всички гости се радват на младото семейство и се забавляват тях.

Карикатурите са направени специално за нас от Г-н Ириен Трендафилов и са обект на авторски права.

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.