Ръководство за избор на подходящ сватбен фотограф

Ръководство за избор на подходящ сватбен фотограф

 Сватбата има потенциала да бъде едно от най-славните тържества на любовта и приятелството, които някога можете да преживеете, но постигането на хармония между всички движещи се части, които отиват в сватбеното планиране, може да бъде и грандиозна задача.

Вероятно най-голямото предизвикателство,  че разчитате на всички ваши роднини да се съберат заедно. Когато не жонглирате заявки за това, кой по-скоро не би трябвало да седи заедно, вие се занимавате с тях и до всеки детайл от роклята до шампанското.

И когато става въпрос за мнения по въпрос за сватбен фотограф.

Има някои, които ще ви предупредят да бюджетирате повече за сватбения си фотограф, отколкото за вашата сватбена рокля, тъй като добър фотограф може да направи евтина рокля да изглежда добре и не обратното. Има и други, които сляпо предполагат, че тъй като всички, включително и леля Жужи, могат да оперират с iPhone в наши дни, няма нужда да търсим професионалист.

Несъмнено, за един от най-важните дни в живота си, ще трябва да се обърнете към професионален сватбен фотограф, за да заснемете всички ваши моменти. Професионалист фул тайм – фотограф,а не човек, който има друга работа и фотографията му е за добавяне на допълнителнителен доход.  Но кой сватбен фотограф да изберем? И как да се изгради най-добрата връзка с него?

сватбен фотограф

Как можете да разберете дали някой е добър фотограф?

Това, което прави един „добър“ сватбен фотограф, е съвсем субективен, така че просто направете вашето проучване.

Отделете време, за да разгледате селекция от уебсайтове на фотографите, включително техните брандинг, социални медии, галерии и ако всичко ви е „УАУ“, тогава сте победител.

Също така, комуникирайте – имейл, говорете, срещайте се с фотографа си, когато е възможно, споделяте идеи, локации и е също толкова важно да получите същото отношение от фотографа към вас.

studio plovdiv svatben fotograf

Колко важно е да прекарвате време с бъдещия фотограф преди събитието и за какво да се погрижите?

Мисля, че е много важно да се изгради връзка с двойката(Вие) преди сватбата. Харесва ни да провеждаме истински разговор, лично, ако е възможно, не по телефона или Facetime, Viber и тнт.

Двамата трябва да се чувстват комфортно, тъй като канят фотографа в едно от най-интимните си събития, в семейството си, в дома си. Така че, жизненоважно е всеки да се чувства спокоен.

Сватбените фотографи са доста гъвкави тези дни, така че не изключвайте фотограф от различна област за вашата сватба.

Също би било полезно да направите предсватбена сесия, love story или просто тренировка пред обектива, за да ви е по-лесно(по-леко) на самия сватен ден.

studio plovdiv svatben fotograf

Как трябва да решите какъв стил на фотография искате?

Има наистина голямо разнообразие от различни стилове за сватбена фотография, независимо дали са разлики в състава, тона или светлината. Дали фотографът заснема репортаж, артистична фотография или с някакво чувство за хумор, например.

Всеки фотограф има свое собствено уникално решение за един ден и работи под напрежение или снима в момента, винаги извежда нещо стилистично, различно или отличително за всяка сватба.

Важно е да направите изследването си по отношение на какъв стил сте привърженик.

Погледнете с инстинкта си за това, което ви привлича първоначално. Какво в работата на този фотограф е това, който те кара да спреш да погледнеш отново? Как те кара да се чувстваш? Можете ли да си представите себе си в снимките?

studio plovdiv svatben fotograf

 

 

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.