9 Съвета за осветление за сватбени приеми

svatbeno osvetlenie

9 Съвета за осветление за сватбени приеми

Когато става въпрос за това, приемите могат да се окажат най-предизвикателната част от сватбата с наличието на толкова много неконтролирани променливи. Забили сте в сцена с ниска осветеност, принудени да работите с настройката на светлината на DJ и нямате друг избор, освен да се адаптирате. Ето 9 съвета, които ще ви помогнат да преодолеете всички възможни препятствия при осветлението, които пречат на предоставянето на изключителни изображения на клиентите си:

1. Оценете ситуацията и поставете светлините

Влезте в сърцето на сцената, където са проблемните зони; Просто като се подготвяте за това, което предстои. Повечето ситуации на осветление причиняват на фотографите стрес поради липсата на подготовка за сцената, в която снимат.

svatbeno osvetlenie

Поставете светкавици в най-далечните ъгли на стаята, където знаете, че ще ви трябват светкавици или в зони, които изискват задно светлина, за да издърпате обектите от тъмни фонове. Повдигнете ги на около 2.5м, за да избегнете изливането на сенки от някой от седящите гости и ги мащабирайте докрай, за да предотвратите разливане на светлина.

2. Съчетайте цвета на светлината

Няма смисъл да се добавя в светлината, ако не е правилният вид. Съчетайте светкавицата на камерата и светкавицата извън камерата със съществуващата светлина в стаята. В зависимост от температурата на околното осветление (Tungsten, Daylight и др.), Наберете в настройката Custom Color Temperature (Цветова температура по избор) в камерата, за да балансирате светлината на вашата сцена.

3. Light Modifiers

Image by Lin and Jirsa Photography (www.linandjirsa.com)

Тъй като вашата основна допълнителна светлина най-вероятно ще бъде вашата светкавица на камерата, може да искате да използвате метод на дифузия, така че няма да имате силни акценти върху обектите си. От друга страна, поставихте светкавиците си извън камерата в далечните ъгли на стаята на ниска мощност, за да избегнете разливане на светлина и да ви дадат светлина. Имате възможност да поставите мрежовите светкавици, за да създадете по-насочен и насочен източник на светлина.

4.Наберете в настройките на камерата

Тази стъпка е оставена на предпочитание, тъй като тя ще варира в зависимост от наличната околна светлина и мощността на вашия фотоапарат. В ситуации на слаба светлина обичаме да снимаме около 1/200-та от секундата, от където и да е от ISO 800-3200. Вашата бленда зависи от това, кой обектив използвате, но имайте предвид, че искате по-широка бленда да излъчва повече светлина.

5. Насочване на вашата ръчна светкавица към тавани и стени

Повечето фотографи правят предположението, че извличат максимума от светкавицата си, като я отскачат от тавана. В повечето места, където има ниски бели тавани, това се оказва вярно, но може да се окажете на място с тъмно дърво или боядисани тавани. на. Научете повече за основите на подскачането и модифицирането на светкавицата на фотоапарата в нашата работилница за осветление.

6. Надвишаване на светлините на осветителя или сватбен DJ

svatbeno osvetlenie

След като поставите заявката за песента за нощта, говорете с DJ за това кои светлини ще останат постоянни и които ще бъдат добавени по-късно през цялата нощ. Въпросът тук е да се избегнат всякакви изненади по време на големите влизания, първите танци, танците на родителите и т.н. Покрийте всичките си бази, за да се съсредоточите върху творчеството и да не се притеснявате за нещо неочаквано.

7. Намерете пряка видимост  с младоженците.

03-wedding-reception-lighting-photography

Оценяването на стаята и поставянето на светлините е само първата стъпка в създаването на вашия образ. Разбирането на това къде да се използва или да се избегне проблематичното осветление е част от процеса на изпробване и грешка, който идва с създаването на многоточкова настройка на осветлението.

8. Контрол на ръчната светкавица

Добавянето на светкавици и изключване на камерата поставя контрола в ръцете ви. Докато диджеят и мястото контролират настройката на осветлението, притежавате силата да въвеждате допълнителни източници на светлина, за да се възползвате от цялостния ви продукт. Наличието на пълнофункционална светкавица или светкавица, която работи като майстор и контролира светкавиците извън камерата ви дава възможност да решите кога е необходимо да добавите светлина към вашата сцена.

9. Търсене на светлини за творчески ефекти

svatbeno osvetlenie

Той става обикновен, улавяйки същите моменти отново и отново на сватби, може би понякога дори на едно и също място. Творчески ефекти с помощта на ефектно сватбено осветление, като тези евтини струнни лампи, правят перфектното предно стъкло, за да добавят само малко пристъп на вашия образ. Ако това не е твоето нещо, намерете обекти, за да снимате, за да проявите интерес към вашите изображения и да създадете по-разнообразни композиции.

Източник: SLR Lounge Store

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.