Новата фотокамера Sony A6400 скоро

Новата фотокамера Sony A6400

сватбен видео оператор sony_a6400_black_body

Новата мини евридей камера на Sony вече е на пазара. С доста подобрения, като тъч скрийн, нов процесор, но без стабилизация в тялото. За Сони това е новата влогърска камера, но според нас е доста добра камера за заснемане на събития със своите 120 fps FHD със звук. Способността си да заснема 4К видео продукции прави камерата подходяща дори и заснемане на сватбени тържества, сватбени трейлъри. Sony усъвършенстват фокус пийкинга с този нов модел на марката, която позволява по-лесно използването на ръчни обективи. За живота на батерията, която е много важна за всеки сватбен видеограф и сватбен видео оператор. Няма информация все още, но може би като всички Sony камери от този клас ще трябва да си купите още 3-4 батерии и зарядно, защото в комплекта това отсъства. Доста полезна за сватбените видео оператори е  и способността да проследява обекта в реално време.

Новата фотокамера Sony A6400 може да закупите от Dynaphos

Фотокамера Sony A6400 Black (Тяло)
Фотокамера Sony A6400 Black + Обектив Sony E PZ 16-50mm F/3.5-5.6 OSS Power Zoom Lens Kit

Иновация в услуга на креативността
Освободете креативния си потенциал с високата производителност и високотехнологичните функции, като AF върху очи в реално време с изкуствен интелект; новото проследяване в реално време с висока прецизност; високоскоростно непрекъснато заснемане и заснемане на филм във формат 4K HDR (HLG)

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Несравнимите работни показатели на AF са ключът към красиви снимки
Бързият и точен автоматичен фокус позволява заснемането на отлитащи моменти с изумителни детайли благодарение на комбинацията от иновативни технологии. Общо 425 точки на AF с откриване на фазата работят заедно с AF със засичане на контраст за постигане на изумителна скорост от 0,02 сек., докато проследяващата технология за AF с висока плътност проследява дори хаотично движещи се обекти.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

По-точен автоматичен фокус при ниска осветеност
Автоматичният фокус с висока прецизност вече е възможен и при тъмна обстановка благодарение на напредъка при алгоритъма за AF. При този модел долната граница на диапазона на яркостта за засичане на AF е намален до EV-2 при режим AF-S.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

AF във фокусния увеличител за по-точно регулиране на фокуса
Когато използвате изключително точния автоматичен фокус, като например когато снимате макро снимки, на дисплея виждате увеличен изглед на общата зона, върху която искате да фокусирате, след което можете фино да настроите точните точки на фокус във визьора или на LCD екрана.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Усъвършенстван AF върху очи в реално време поддържа снимане на портрети
AF върху очи в реално време засича и фокусира автоматично върху очите на обектите, когато натиснете затвора наполовина. Може да се зададе ляво, дясно око или автоматично, а когато е зададен AF-C, се поддържа стабилен фокус дори ако част от лицето е скрита, лицето е осветено отзад или обектът гледа надолу.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

По-лесно ръчно фокусиране с подобрена функция за пик на фокуса
Функцията за пик на фокуса на фотоапарата оцветява най-рязко фокусираната част от цялата площ на изображението, когато използвате ръчен фокус. Към другите цветове за пик на фокуса (червен, жълт и бял) на дисплея вече е добавено и синьото за подобряване на видимостта на областта на пик на фокуса, когато извършвате деликатно фокусиране при макро или портретни снимки.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Проследяването в реално време задържа фокуса върху проследяваните обекти
Когато проследявате бързодвижещ се обект, усъвършенстваното автоматично проследяване на движението на обект използва новоразработен алгоритъм за разпознаване на обекти, който се основава на цветове, мотиви (яркост), разстояние до обекта (дълбочина) и информация за лице/очи, за да разпознае и да се фиксира върху обекта.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Изключително качество на изображението, нисък шум и разширен диапазон на ISO
Максималната стандартна ISO чувствителност е увеличена до ISO 32 000 (разширена до ISO 102 400 за неподвижни изображения), а усъвършенстваните алгоритми за изображения, технологията за възпроизвеждане на детайлите и зоновото шумопотискане водят до по-реалистични текстури, по-фини детайли в областите със сенки и по-реалистични цветове, включително тоновете на човешката кожа и естествените цветове на растенията.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Високоскоростно непрекъснато заснемане с проследяване на AF/AE
Заснемете цялото действие с непрекъснатото заснемане до 11 fps (с преглед след заснемането) или 8 fps (с тих затвор) и 8 fps (за live view). Забавянето на показването е намалено до минимум и може да се заснемат до 116 JPEG (стандартни) изображения15 с налично групово показване. Работата с фотоапарата и достъпът до различни функции по време на записа на данните също са подобрени значително.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Иновативна система за обработка на изображенията
Сензорът ExmorTMCMOS с размер APS-C и 24,2 мегапиксела на фотоапарата предоставя широк диапазон на чувствителност и отлично представяне с нисък шум. Заедно със системата за обработка на изображенията BIONZ XTMот ново поколение той създава красиви изображения с висока разделителна способност, невероятна яснота на изображението и възпроизвеждане на текстурите.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Запис на 4K филм във формат XAVC S с висока побитова скорост
Формат Супер 35 мм, запис на 4K филм с цялостно прочитане на пикселите и без обединяване на пиксели позволява oversampling с прибл. 2,4 пъти повече информация, отколкото е необходима за 4K (QFHD: 3840 x 2160), като се натрупва до еквивалента на 6K и придава на тези изображения по-реалистична дълбочина. Форматът XAVC S с висока побитова скорост (макс. 100 Mbps) е потребителски ориентирана версия на формат за професионално използване, а поддръжката на HLG води до по-добре изглеждащи филми.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Ново съотношение 1:1 за по-лесни снимки за социалните мрежи
В допълнение към съотношенията 3:2 и 16:9 (ширина към височина) сега се предлага и опцията за съотношение 1:1, използвано от платформите за социални мрежи. Това премахва нуждата от трудоемкото ръчно изрязване на изображения след снимане като подготовка за публикуване в социалните мрежи.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

14-битов RAW извод с богата градация на тоновете
Когато снимате във формат RAW, 14-битовите цифрови сигнали, които се конвертират от аналогови в сензора за изображения, се предават към преден LSI и BIONZ X™, където преминават 16-битова обработка, преди да се конвертират обратно към изходящо 14-битово RAW изображение. Това води до по-плавна, по-естествена градация на тоновете в тези изображения. [1] Сензор за изображения [2] Най-новият високоскоростен преден LSI [3] 16-битова обработка на изображението.

 

сватбен видео оператор

Забавен и бърз каданс и високоскоростен запис при 120 fps
Забавен каданс (до 5x) и бърз каданс (до 60x) може да се записват във фотоапарата във висококачествен Full HD и не е необходима последваща обработка с персонален компютър, за да гледате заснетите кадри със забавен и бърз каданс. Като допълнение записите с висока побитова скорост до 100 Mbps във Full HD може да се използват за създаване на филми на забавен каданс с високо качество на изображението в постпродукция.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Стабилно, прецизно проследяване на AF за по-добри филми
Бързият хибриден AF предоставя висока скорост, точност и работни показатели на проследяването, за да отговори на високите изисквания за автоматичен фокус при 4K филмите. Чувствителността на проследяването на AF може да се регулира за стабилен фокус или адаптивно повторно фокусиране в зависимост от естеството на сцената, а сензорното проследяване ви позволява да проследявате движещ се обект, като просто докосвате LCD екрана.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Снимане със S-Gamut/S-Log
Заснемането със S-Log ви предоставя гъвкавостта да правите по-изразителни филми, като извършвате цветово градиране в постпродукция. Кривите на гамата S-Log3 и S-Log2 включват широк динамичен обхват (до 1300%), който може да помогне за намаляване на преосветените светли части и прекалено тъмните сенки. Настройката на гамата S-Log3 също предоставя внушителен обхват от 14 стъпки.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Интервално снимане за създаването на филми със забързано движение
Непрекъснато заснемане със зададен интервал между 1 и 60 секунди вече е налично във фотоапарата, като крайните неподвижни изображения може да се обработят като филм със забързано движение на персонален компютър, като се използва приложението Viewer настолните приложения Imaging EdgeTM. Простата функция за предварителен преглед с променлива скорост позволява да видите изображение на фотоапарата или как ще изглежда завършеният филм.

Усъвършенствани функции за по-лесно създаване на филми
α6400 облекчава работния процес на професионалните видеографи с широкия набор от функции, включително HDMI извод, времеви код/потребителски бит (TC/UB), контрол на записа, показване/настройка на маркер, функция „зебра“, забавен и бърз каданс, едновременен запис на прокси филм, извличане и отделно съхранение на неподвижно изображение от филм, функция Gamma Display Assist и показване на монитора на текущата ISO стойност при снимане с автоматична ISO настройка, както и други.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Поддръжка за микрофон и аудио вход с професионално качество
Външни микрофони може да се присъединяват през жака за микрофони, също така има опция за линеен вход чрез съединители XLR, като използвате допълнително наличния адапторен комплект XLR, който позволява свързването на различни микрофони от висок клас за аудио на професионално ниво.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

LCD екран, накланящ се на 180°, с многообразни сензорни функции
LCD дисплеят с 921 000 точки и висока разделителна способност има 3,0-типов екран и се накланя нагоре до пълни 180  за лесно кадриране на автопортрети и влогове. Интуитивното управление с допир на LCD дисплея включва тъчпад (гладко преместване на фокусната точка), сензорен фокус (задаване на фокусната точка), сензорен затвор (задействане на затвора), проследяване с допир (активиране на AF в реално време).

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Потребителски функции за по-лесна работа
Осемте бутона и контроли на фотоапарата може да се зададат по избор към всяка от 89-те функции за снимане и възпроизвеждане, а често използваните функции също може да се зададат към контролния пръстен и колелото за управление с My Dial. „Моето меню“ позволява гъвкаво задаване на 30 елемента в менюто, а потребителските настройки помагат за проследяването на всичко. Помощни дисплеи са достъпни на екрана на менюто с натискането на един бутон.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Плавно показване върху визьора OLED
XGA OLED Tru-FinderTM с висок контраст и разделителна способност осигурява добра видимост, фини детайли дори в тъмни зони, точни цветове и плавна картина дори при 60 fps или 120 fps с възможност за избиране на кадровата честота за по-гладка картина. Стандартната настройка и настройката с високо качество са налични както за визьора, така и за LCD монитора.

Подобрения на потребителския интерфейс за ефективен контрол на настройките
Нова функция показва често използваните ISO диапазони на екрана за ISO настройка, а друга функция показва често използваните типове фокусни области на екрана за настройка на AF област. Когато използвате режима за гъвкава точка, може да преминавате през AF областта нагоре, надолу, наляво и надясно – полезно при снимане на спортни сцени, при които обектът се движи често в AF областта.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

По-гъвкави функции на светкавицата
Когато снимате със съвместими безжични светкавици, вече може да се избере синхронизация със задната завеса и бавна синхронизация, което увеличава креативните опции за осветяване.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

По-лесно оценяване и защита от изтриване
Неподвижни изображения може да се оценяват или да се защитават от изтриване, като и двете функции може да се изпълнят чрез предварително зададени персонализирани бутони.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

По-добър контрол на настройките за баланса на бялото
Ако е зададен предварително, автоматичният баланс на бялото вече може да се заключва или отключва по всяко време за по-консистентни цветови тонове при наличие на множество източници на светлина. Потребителската настройка на баланса на бялото е опростена и вече може да избирате настройка за автоматичен баланс на бялото с приоритет, когато снимате при осветяване с нажежаема жичка – по-топлия приоритет за атмосфера или приоритет на бялото за по-чисто бяло.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Дистанционно One-touch, споделяне One-touch, Връзка за информация за местоположението
Функцията за дистанционно One-touch превръща мобилното ви устройство във визьор и дистанционно управление, докато споделянето One-touch позволява снимки и видео да бъдат прехвърляни на устройството ви за споделяне в социалните мрежи. Фотоапаратът също така може да получава данни за местоположението чрез Bluetooth®. (Тези функции на мобилното устройство са налични чрез мобилното приложение Imaging Edge на Sony.)

Здрава, устойчива конструкция за издръжлива работа
Механизмът на затвора на фотоапарата с ниска вибрация е проектиран и тестван да издържи около 200 000 цикъла на затвора, а корпусът, горният и предният капак използват лека, но издръжлива магнезиева сплав. Основните бутони и пръстени са уплътнени, а компонентите на корпуса се припокриват в двуслойна структура за защита от прах и влага

Подобрения в дистанционното управление на фотоапарата
При отдалечено снимане с приложението Remote от настолните приложения Imaging Edge вече може да използвате припокриващо се показване за прецизни настройки на фокуса и композицията, докато проверявате live view на екрана на компютъра си.

 

Снимка на Фотоапарат α6400 с байонет Е и с APS-C сензор

Настолни приложения Imaging Edge
Подобрете фотографията си с настолните приложения Imaging Edge. Използвайте Remote за контрол и наблюдаване при снимане на живо от екрана на персоналния си компютър; Viewer за бърз предварителен преглед, оценка и избиране на снимки от големи библиотеки с изображения; и Edit за преработване на RAW данни във висококачествени снимки за предоставяне. Извлечете най-доброто от RAW файловете на Sony и управлявайте създаденото от вас по-ефективно.

Какво има в кутията:
Адаптер за променлив ток: AC-UUE12, Акумулаторна батерия NP-FW50, Капачка за тялото на фотоапарата, Капачка на гнездо за аксесоари, Капачка на окуляра, Микро USB кабел, Ремък за носене на рамо

Препратка към пълните спецификации

Спецификации:

Focus peaking: Да
GPS: Не
ISO: Auto, ISO 100-32000 (разширен 100-102800)
LCD Дисплей: 3 инча TFT LCD Накланящ
Live View: Да
Timelapse: Да (чрез приложение)
Touch скрийн: Да
WB bracketing: Да
Wireless: 802.11b/g/n + NFC + Bluetooth 4.1
Zebra: Да
Байонет: Sony E
Брой автофокусни точки: 425
Брой кадри с едно зареждане (CIPA): 410
Бял баланс: 10 фабрични настройки
Вградена светкавица: Да
Видео: Да
Визьор: Електронен
Вход за микрофон: Да
Говорител: Да, Моно
Дистанционно управление: Да (с кабел или през смартфон)
Защита от влага и прах: Да
Измерване: Multi, Center-weighted, Spot
Интерфейс: USB 2.0 (480 Mbit/sec), micro-HDMI
Кадри в серия: 11
Контакт за външна светкавица: Да
Кроп фактор: 1.5
Максимална резолюция: 6000 x 4000
Материал: Магнезиева сплав
Матрица: Exmor® CMOS, APS-C (23.5 x 15.6 mm)
Микрофон: Стерео
Некомпресиран файлов формат: Да
Покритие на визьора: 100%
Порт за дистанционен спусък: Да
Процесор: BIONZ X
Разделителна способност на визьора: 2,359,296
Размери: 120 x 67 x 60 mm (4.72 x 2.64 x 2.36″)
Резолюция: 24 Мегапиксели
Синхронна скорост: 1/160s сек
Скорост на затвора: 30 sec – 1/4000 sec
Стабилизация: Не
Съотношение на изображението: 1:1, 3:2, 16:9
Тегло: 0.403 кг
Тип на камерата: Безогледална камера Rangefinder тип
Тип памет: SD, SDHC, SDXC
Точки на дисплея: 921,600
Увеличение на визьора: 0.7× (0.47× 35mm equiv.)
Формат: MPEG-4, AVCHD, H.264, XAVC S

Размер: 160x145x130 mm

Video : Froknowsphoto

SONY a6400 PREVIEW | 11 FPS, 4K Video, NO IBIS, $900, BUT FLAWED?

SONY a6400 PREVIEW | 11 FPS, 4K Video, NO IBIS, $900, BUT FLAWED?

Публикувахте от Fro Knows Photo в Сряда, 16 януари 2019 г.

About the Author:


Leave a Comment!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *