GODOX A1 ВЪНШНА СВЕТКАВИЦА И РАДИОСИНХРОНИЗАТОР ЗА СМАРТФОНИ

GODOX A1 ВЪНШНА СВЕТКАВИЦА“ . . . Godox A1 е компактна кутия, в която са събрани мини светкавица, мини лед осветление и радио предавател 2,4GHz. Има вградена батерия, която се зарежда през USB C порт и стига за доста импулси. Управлява се от приложение достъпно както за iOS, така и за Android устройства (за Android ще е достъпно по-късно през септември 2017 година) и връзката между двете устройства става посредством Bluetooth.

Може да се използва по няколко начина:

  • Да го държите задно с телефона си и да използвате светкавицата като по-мощна алтернатива на LED светкавицата на смартфона.
  • Да го използвате като класическа “Off” светкавица позиционирайте я така, че да получите различно от директно насоченото осветление.
  • Да използвате вградената LED лампа (комбинация от 3 по-малки LED-a) за случаите, в които нямате достатъчно светлина за фокус, за пилотно, или при снимане на видео.
  • Най-голямо предимство – да я използвате, за да “запалите” своето студийно осветление, което сте подредили за фотосесия.
  • Ако разполагате с TTL осветление на Godox като например AD600, може да се възползвате от джаджата като управляваща или дори и като подчинена светкавица.
  • Може да управлявате дистанционно LED прожектори на Godox, за случаите, в които сте инвестирали в LED вместо в импулсно осветление.
  • Студийното осветление, може да е от сериозни моноблокове с прилежащите им аксесоари или ако обичате да сте мобилен, то сте запален стробист и може да палите своите компактни системни светкавици.
  • Godox A1 пали безкабелно по радио способ светкавици Wistro или такива с вграден или добавен X1 или XTR16 приемник. За тези без такъв приемник си остава опцията за оптично синхронизиране.

Както казах възможностите на джаджата са много и може би най-често ще се използват няколко Godox A1 в TTL режим за създаване на ефектни снимки. Споменавайки TTL защо не и в случаите, когато имате TTL светкавици да подредите един бърз сет, на който всеки да снима с телефона си.

Ок аз пробвах Godox A1 в студиото на Фото Кафе Медия, оборудвано с комплект светкавици Expert. Привиках дежурният модел, имащ навика да мързелува на един фотьойл и подредих една бърза светлинна схема . . . “

Дилър за България: Динафос

Godox A1

 

 

 

Автор: Иван Масларов – Jumbo.

GODOX A1

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.