9 ЛЕСНИ ПОЗИ ЗА СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ

  • Здравейте, бъдещи младоженци. Попаднахме на тази изключително полезна статия на Г-н Георги Казаков и решихме да я споделим с Вас.

 

9 ЛЕСНИ ПОЗИ ЗА СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ (by G. Kazakov)

 

Сигурно и Вие сте изпадали в ситуацията да Ви снимат и да не знаете как да застанете, накъде да се обърнете, да гледате в камерата или не… А сега си представете всичко това, но с Вашия любим човек по време на сватбената Ви фотосесия. Едва ли ще е най-приятното.Но бъдете спокойни – позирането е не е нито трудно, нито болезнено, а всъщност е много лесно. И за да не съм голословен Ви предлагам 9 основни пози, от които лесно и приятно да започне сватбената Ви фотосесия. А как ще се развие тя – това зависи от Вас и от Вашия сватбен фотограф.СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ

1. Тя и Той един срещу друг.

Започваме с най-лесното – застанете един срещу друг, хванете се за ръце или се прегърнете. Погледнете в очите на любимия Ви човек. Кажете му колко много го обичате. Целунете го. Лесно е, нали? До момента вече имате 4-5 различни кадъра само от тази позиция.

 

СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ

2. Тя и Той един до друг.

А сега се обърнете с тяло към фотоапарата. Може да се държите за ръка, а може и просто да си стоите един до друг. Погледнете се, засмейте се.

 

СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ  

3. Тя прегръща Него

Нека Той бъде упора, а Тя да го прегърне неговата ръка или да го прегърне през кръста или врата.

 

 СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ  

4. Той прегръща Нея

А сега нека пробваме обратното – Той да прегърне нея, а Тя да се отпусне в обятията на своя любим. И двете пози обикновено са придружени с усмивки и целувки.

 

СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ   

5. Разходката

Хванете се за ръка и тръгнете към фотографа. Или пък му обърнете гръб и поемете в обратна посока. Направете няколко крачки и се спрете, целунете се…

 

 СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ 

6. Танцът

…, или започнете нежен танц. Ей така – на средата на улицата…

 

СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ 

7. Повдигането

… и в един прекрасен миг нека Той повдигне Нея и я завърти. И не я пуска поне до следващата поза 🙂

 

СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ  СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ

8. Седнете

След разходката и танца можете да поседнете на някое приятно място. И да си починете. Или пък отново да си кажете „Обичам те.“.

 

 СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ СВАТБЕНАТА ФОТОСЕСИЯ

9. Ръцете

Хванете ръцете си. Може би Тя държи букета с едната си ръка, може би се виждат халките, а може би просто си личи любовта на двама души.

 

Както видяхте позирането по време на сватбена фотосесия изобщо не е трудна работа. Моят съвет дори е да не му мислите много много – просто бъдете себе си. Отпуснете се, движете се, усмихвайте се, прегръщайте се, целувайте се и използвайте горните пози само като начална точка. Колкото по-естествени сте, толкова по-приятна и лека ще бъде фотосесията, а снимките ще носят изцяло Вашия заряд и история.

Което всъщност е целта на сватбената фотосесия 🙂

Автор: Георги Казаков – wedding story teller

Сайт: georgikazakov.com

 

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.